Vihtavuori
Ajankohtaista
Historiaa
Ruutitehdas
Asuminen
Elinkeino
Peruspalvelut
Vapaa-aika
Muut palvelut
Järjestöt
Nähtävyydet
Kylämarkkinat
Yhteystiedot

Vapaa-aika

Vihtavuoressa erilaista vapaa-ajantoimintaa järjestävät Laukaan kansalaisopisto ja kunnan vapaa-aikatoimi sekä urheiluseura Vihtavuoren Pamaus, jonka toimintaan kuuluvat jalkapallo, kaukalopallo, kuntoliikunta, lentopallo, painonnosto ja suunnistus. Lisäksi Vihtavuoressa toimii partiojärjestö Vihtavuoren Visaiset ry., kulttuurijärjestö Vihtavuoren Kansantanssijat, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Vihtavuori - Leppävesi paikallisyhdistys, Vihtavuoren Martat, Vihtavuoren Maa- ja kotitalousnaiset sekä Itäisen Keski-Suomen Sydänyhdistyksen sydänkerho ja seurakunnan kerho. Seniori-ikäisille toimintaa järjestää mm. Laukaan Kansallinen Eläkeläisseura.

Vihtavuoressa on mm. urheilukenttä, tenniskenttä, luistelukenttä-jääkiekkokaukalo, jalkapallokenttä, tekonurmikenttä, frisbeegolfrata, pururata ja uusimpana liikuntahalli. Lähin yleinen uimaranta sijaitsee Iso Kuhajärven rannalla. Talvisin alueella on monipuolinen latuverkosto, josta on yhteys Metsoreitille. Retkeilijöille on ympärivuotisessa käytössä kaksi laavua Vihtamäessä ja Sikomäessä sekä kota Haukilammella.

Vihtavuoren taajamassa on nuorisotalo joka on nuorten lisäksi eri järjestöjen, yhdistysten ja ryhmien käytettävissä. Tiloissa voi pelata biljardia, pöytätennistä, tietokonepelejä, dartstikkaa jne. Talosa on omat bänditilat, kuntosali, TV ja videot sekä nettiyhteydet.

Vihtavuori sijaitsee lähellä suuria metsäalueita, joiden reuna-alueita asukkaat käyttävät viheralueina. Vihtavuoren keskustalle antaa puistomaista yleisilmettä Vihtavuoren entinen tehtaan pääkonttorin suuri puisto ja tehtaan vanhan asuinalueen ympäristö. Jyväskyläntien vierestä alkaa Lammasmäen viheralue, jossa kiertää luontopolku, valaistu pururata-hiihtolatu. Lapsille on rakennettu leikkipuistoja. Omakotitalo- ja rivitalokortteleiden lomassa sijaitsevat Riipinpuisto, Pitkämäenpuisto ja  Yrjönpuisto.
 

 

 

Vihtavuoren Kyläyhdistys Ry