Vihtavuori
Ajankohtaista
Historiaa
Ruutitehdas
Asuminen
Elinkeino
Peruspalvelut
Vapaa-aika
Muut palvelut
Järjestöt
Nähtävyydet
Kylämarkkinat
Yhteystiedot

Peruspalvelut

Asukkaat eivät koe Vihtavuorta kirkonkylätyyppiseksi taajamaksi, mutta toisaalta ei myöskään aivan maalaiskyläksi. Vihtavuoren palvelut ovat vuosien saatossa supistuneet. Erityisesti kauppapalvelut ovat supistuneet tai kadonneet, samoin lähes kaikki erityispalvelut, joihin Vihtavuoressa totuttiin useiden vuosikymmenien aikana. Yksittäistä syytä ilmiölle ei voida osoittaa. Suuret supermarketit Jyväskylän suunnalla ja Laukaan kirkonkylässä vetävät vihtavuorelaisia asiakkaikseen, etenkin kun suurin osa Vihtavuoren asukkaista käy töissä Vihtavuoren ulkopuolella ja päivittäin tarvittavat tuotteet tuodaan työmatkan yhteydessä esimerkiksi Jyväskylästä. Sama ilmiö toistuu myös muissa palveluissa kuten pankkipalveluissa. Erilaisten palvelujen jatkuva väheneminen ei Vihtavuoren kehityksen kannalta ole kuitenkaan suotavaa.

Vihtavuoren koulukeskuksessa toimii Vihtavuoren koulu. Uusi yläkoulu (luokat 7 – 9) valmistui v.1994 ja alakoulun tilat (luokat 0 – 6) peruskorjattiin vuonna 1995. Yläkoulun liikunta-/juhlasali soveltuu katsomorakenteensa vuoksi hyvin erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Vihtavuoren lisäksi yläkoulu palvelee myös Leppäveden, Tarvaalan ja Vuonteen yläkouluikäisiä.

Kirjastoauto palvelee niin taajaman kuin kylän haja-asutusalueiden asukkaita.

Vihtavuoren päiväkoti on nimetty Onnentuvaksi. Se sijaitsee lähellä Vihtavuoren koulukeskusta. Ryhmäperhepäivähoitopaikka sijaitsee Patruunantiellä ja muu perhepäivähoito järjestetään kysynnän/tarpeen mukaan.

Alueen asukkaita palvelevat oma sosiaali- työntekijä, kotipalveluohjaaja ja Koti- sairaanhoitaja. Neuvola hoitaa perhesuunnittelu-, äitiys- ja lastenneuvolan palvelut sekä avosairaanhoidon vastaanoton. Kunnan pääterveysaseman ja mielen-terveystoimiston palvelut ovat kirkonkylässä. Lääkärien yöpäivystys Jyväskylässä on Keski-Suomen keskussairaalassa.

 

 

 

Vihtavuoren Kyläyhdistys Ry